fbpx

Tags : државно првенство

Свечено отворено Државното првенство во Баскет-3х3 за средни училишта

Денеска во спортската сала на СОУ „Никола Карев“ свечено беше отворено Државното првенство во Баскет-3х3 за средни училишта, во женска и машка конкуренција, во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, а во коорганизација на Меѓуопштинскиот Сојуз на училишен спорт на Струмица. Првенството за отворено го прогласи членката на Советот на општина Струмица Елена […]

Градоначалникот Костадинов го отвори државното првенство во футсал

-Денес ја имав честа и задоволството свечено да го отворам Државното првенство во ФУТСАЛ за основните училишта, кое се одржува во спортската сала на СОУУД „Димитар Влахов“ , а во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија, а чиј домаќин и соорганизатор е Меѓуопштинскиот сојуз на училишен спорт – Струмица. Беше тоа убава можност […]