fbpx

Tags : дворни места

Јавен повик за субвенционирање на нови зелени површини на дворни

Градоначалникот на Општина Струмица, објавува ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на нови зелени површини на дворни места пред колективни станбени објекти на територија на општина Струмица за 2023 година. Со цел да ги стимулира жителите за уредување и одржување на дворните места пред колективните станбени објекти, општина Струмица ќе субвенционира уредување на 3 (три) ново оформени/обновени […]

Градоначалникот Костадинов ќе доделува награди за најубави дворни места на

-Куќните совети кои ќе ги уредуваат и одржуваат зелените површини кои се во нивна сопственост како станари имаат можност за убави награди. Најдобро одржуваните дворни места на зградите во текот на годината, односно прво место како куќен совет ќе освојат 200.000 денари.Второ место ќе бидат наградени со 100.000 денари и трето место со 50.000 денари.За […]