fbpx

Tags : Еко акција

В недела по четврти пат еко акција „Чисти ридови за

В недела на 31 март 2024 година ќе се реализира еко акцијата „Чисти ридови за сите “ која ја организира Велосипедскиот клуб „Актив“ во општините Струмица, Василево, Босилово и Ново Село.  Акцијата ќе се спроведе на следните локации: Општина Струмица:– групата ќе започне од РЦСОО „Никола Карев“ во 10:00 часот од каде групата ќе се упати […]

„Комуналец“ се вклучи во еко акцијата „Чисти ридови за сите“

По покана од Велосипедскиот Клуб „Актив„ за подршка на Еко акцијата „Чисти ридови за сите„ која се одржува по трети пат во текот на годината, ЈПКД „Комуналец“-Струмица активно се вклучи со петнаесетина работници и две возила. Во акцијата се собираше отпадот расфрлан од несовесни граѓани на потегот околу патот до Чамчифлик и на трим патеката […]

Утре еко акција „Чисти ридови за сите“

На 26 март 2023 година, со почеток во 10:00 часот еко акцијата „Чисти ридови за сите“ – повторно ги мобилизира граѓаните на Струмица, Василево, Босилово и Ново Село. Во истата се вклучени и поддршка ќе дадат сите Општини, училишта, граѓанскиот сектор, спортските здруженија, асцоцијации, граѓански иницијативи и индивидуалци. Комуналните претпријатија на Општините ќе им помогнат […]

Се одржа еко акцијата „Генералка викенд 2022“

Општина Струмица во соработка со ЈПКД „Комуналец“ ја започна акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2022“ во која освен Градоначалникот на Општина Струмица и советниците се вклучија и повеќе еколошки друштва, невладини организации и група ентузијасти кои секојдневно се грижат и апелираат за почиста животна средина, за поубав и урбан изглед на Општината. Акцијата се одржа кај Индустриската […]

Утре Еко акција „Чисти ридови за сите“

Во четирите општини од Струмичкиот регион, Струмица, Василево, Ново Село и Босилово, утре ќе се одржи еколошка акција „Чисти ридови за сите“. Акцијата почнува во 09:30 часот.

Заедничка еко акција на жители на Вељуса и „Комуналец“

Вчера ЈПКД „Комуналец„ во соработка со Месната заедница на населеното место Вељуса започнаа Еко акција за чистење на населеното место. Во акцијата ЈПКД „Комуналец„ вклучи сопствена механизација, 5 трактора, два багери и петнаесетина работници кои беа распоредени на повеке локации. Беа исчистени дивите депонии околу и во гробиштата, две диви депонии над населеното место, како […]

Црвен крст Струмица активно учествуваше во денешната еко акција „Чисти

Клубот на млади при Општинската организација на Црвен крст Струмица денеска активно учествуваше во големата еколошка акција „Чисти ридови за сите“, која се органиираше на  иницијатива на повеќе граѓански организации од областа на спортот и заштитата на животната средина, а е поддржана од Делегацијата на Европската Унија во државата и Општина Струмица. Младите волонтери, односно […]

В недела Еко акција „Чисти ридови за сите“

На иницијатива на повеќе граѓански организации од областа на спортот и заштитата на животната средина, ќе се спроведе Еко акција „Чисти ридови за сите“, а поддржана од Делегацијата на Европската Унија во државата и Општина Струмица. Еколошката акција ќе се одржи на 28.03.2021 година (недела) во периодот од 10:30 до 14:00 часот на две локации: […]