fbpx

Се одржа еко акцијата „Генералка викенд 2022“

 Се одржа еко акцијата „Генералка викенд 2022“

Општина Струмица во соработка со ЈПКД „Комуналец“ ја започна акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2022“ во која освен Градоначалникот на Општина Струмица и советниците се вклучија и повеќе еколошки друштва, невладини организации и група ентузијасти кои секојдневно се грижат и апелираат за почиста животна средина, за поубав и урбан изглед на Општината.

Акцијата се одржа кај Индустриската зона „Агро берза“.

-Кога Струмица е во прашање, нема одмор ни во недела.Со сите кои ја сакаат нашата Општина чиста, денеска активно учествувавме во акцијата Генералка викенд 2022.Го собравме отпадот во индустриската зона Агроберза и пуштивме порака за повисока еколошка свест.Мои струмичани, ајде сите заедно да покажеме дека можеме и сакаме нашата Струмица да ја направиме најчистата Општина.Да го фрламе отпадот кај што му е местото и да си обезбедиме поздрава и почиста иднина, порача градоначалникот Костадин Костадинов.

Share via
Copy link