fbpx

Tags : електронски отпад

Уништен контејнер за рециклирање електронски отпад

-Само неколку недели по поставување на специјалните контејнери за рециклирање на електронски отпад некои наши „совесни“ граѓани веке успејаа да уништат еден, објавија денеска од ЈПКД „Комуналец“. -Со ваквото однесување урбаната опрема станува губре дава лоша слика за градот и ги уништува сите напори на оние организации, групи граѓани и поединци кои работат работат и […]

Општина Струмица од денеска воспостави организиран систем за собирање електронски

За таа цел се поставени контејнери за електронски и електричен отпад во соработка и партнерство со „Нула отпад“, информираа од Општина Струмица. Контејнерите се поставени на дванаесет локации низ градот: булеварите „Ленинова“, „Гоце Делчев“ и „Маршал Тито“, улиците „Сандо Масев“, „Младинска“, „Панче Пешев“, „Братство и Единство“ и „Ванчо Китанов“. На самите контејнери има упатство за […]