fbpx

Tags : Фурка

Локализиран пожарот кај Фурка и Богданци

Пожарот кај село Фурка нема активно горење и е локализиран во 19:00, информираа утрово од Центарот за управување со кризи. На терен се останати екипи на ДЗС, а другите се повлечени.Во текот на денот ќе се изврши контрола на опожарената површина за проверка на местата од каде што се уште има чад.

Пожарот кај Фурка е се уште активен, но со намален

Регионалниот центар за управување со кризи РЦУК Струмица ја пренесува информацијата од ТППЕ Гевгелија во која се наведува дека пожарот кај село Фурка  помеѓу општина Дојран и Богданци е  се уште активен,  но со намален  интензитет. Гори деградирана шума-прнар, а на места има и борова шума. Ангажирани сили и служби се: Територјалната противпожарна единица ТППЕ […]