fbpx

Tags : голем пожар

Голем пожар беснее кај браната Палурци и кај селото Фурка

Пожарот кај село Фурка помеѓу општина Дојран и Богданци е активен и добива посериозен интензитет. Се движи од брана Паљурци кон планината Карабалија по региионалниот пат Богданци – Дојран во ширина од 300 до 400м.Гори деградирана шума-прнар, а на места има и борова шума, информираа денеска од Центарот за управување со кризи. Поради сериозноста на […]