fbpx

Tags : градежници

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод патрониот празник на градежниците

Почитувани градежници – неимари, Денес кога христијанскиот свет го слави името на еден од Дванаесетте големи апостоли – Свети апостол Тома, Вие останувате верни на убавата еснафска традиција да го одбележувате празникот на Вашиот патрон. Денешниот традиционален собир кој по 31 пат го организирате во манастирскиот храм Воведение на Пресвета Богородица Елеуса во Вељуса е […]