fbpx

Tags : Градинки

Продолжен рокот за поднесување пријави по Јавниот повик за ослободување

Поради неисполнетиот број на предвидени пријави, градоначалникот на Општина Струмица го продолжи рокот за поднесување на пријави по Јавниот повик за ослободување од плаќање на надомест за престој на деца на самохрани родители во градинките „Детска радост“ и „Виножито“ во Струмица, кој беше објавен на 15.01.2024 година, информираа денеска од Општината. Пријавувањето ќе трае се […]

Општина Струмица објави јавен повик за ослободување од плаќање за

На иницијатива на градоначалникот, а со одлука на Советот, Општина Струмица го објави Јавниот повик за пројавување интерес за ослободување од плаќање на надомест за престој на деца на самохрани родители во градинките „Детска радост“ и „Виножито“ од Струмица за оваа година. Правото на партиципација се остварува за дете од семејство на самохрани родители кои […]

Јавен повик од Општина Струмица за ослободување од плаќање на

Врз основа на Програмата V2 – Програма за социјална заштита и заштита на децата („Службен гласник на Општина Струмица“ бр. 22/22), на ден 16.01.2023 година се објавува: Ј  А  В  Е  Н      П  О В И К за пројавување интерес согласно Одлуките за ослободување од плаќање на надомест за престој на деца на самохрани родители […]

Градинките се отвораат на 9 септември

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска, денеска одржаа заедничка прес-конференција, на која информираа дека донесена е одлука на 9 септември да се отворат установите за згрижување и воспитување на деца – детски градинки/центри за ран детски развој. Министерот Филипче го образложи Протоколот за активности во […]