fbpx

Продолжен рокот за поднесување пријави по Јавниот повик за ослободување од плаќање на надомест за престој на деца на самохрани родители во градинките

 Продолжен рокот за поднесување пријави по Јавниот повик за ослободување од плаќање на надомест за престој на деца на самохрани родители во градинките

Поради неисполнетиот број на предвидени пријави, градоначалникот на Општина Струмица го продолжи рокот за поднесување на пријави по Јавниот повик за ослободување од плаќање на надомест за престој на деца на самохрани родители во градинките „Детска радост“ и „Виножито“ во Струмица, кој беше објавен на 15.01.2024 година, информираа денеска од Општината.

Пријавувањето ќе трае се до исполнување на предвидениот број и ја задолжува Комисијата за следење на Јавниот повик да ги разгледува сите понатамошни поднесени пријави на заинтересирани самохрани родители кои ги исполнуваат условите.

Подетални информации може да се добијат од Јавниот повик којшто е објавен на општинската веб страница strumica.gov.mk

Share via
Copy link