fbpx

Tags : Јавен Повик

Општина Струмица објави Јавен повик за избор на консултант за

Во рамките на Програмата за активностите во областа на заштитата на животната средина на подрачјето на Општина Струмица за 2024 година, а на иницијатива на градоначалникот Костадин Костадинов, објавен e Јавен повик за избор консултант/едукатор за проектот едукација на наставниот кадар и учениците од основните училишта за селекција на отпад и зачувување на постоечката опрема […]

Продолжен рокот за поднесување пријави по Јавниот повик за ослободување

Поради неисполнетиот број на предвидени пријави, градоначалникот на Општина Струмица го продолжи рокот за поднесување на пријави по Јавниот повик за ослободување од плаќање на надомест за престој на деца на самохрани родители во градинките „Детска радост“ и „Виножито“ во Струмица, кој беше објавен на 15.01.2024 година, информираа денеска од Општината. Пријавувањето ќе трае се […]

ЈАВЕН ПОВИК до спортските здруженија и други правни лица во

Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на Република Македонија број 5/02“),  член 39 од Статутот на Општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица”  бр. 4/03, 2/06, 15/07, 2/10, 21/10, 1/15, 8/18, 16/19 и 29/19) и Програмата за активностите на Општина Струмица во областа на спорт и млади во 2024 […]

Општина Струмица објави јавен повик за ослободување од плаќање за

На иницијатива на градоначалникот, а со одлука на Советот, Општина Струмица го објави Јавниот повик за пројавување интерес за ослободување од плаќање на надомест за престој на деца на самохрани родители во градинките „Детска радост“ и „Виножито“ од Струмица за оваа година. Правото на партиципација се остварува за дете од семејство на самохрани родители кои […]

Општина Струмица објави јавен повик за финансиска поддршка за основно

Градоначалникот Костадин Костадинов објави ЈАВЕН ПОВИК за добивање финансиска поддршка во износ од 9.000 денари за 20 деца со надмината возраст, запишани во општинско основно училиште на територијата на општина Струмица во наставната 2023/24 година. Финансиска поддршка во износ од 9.000 денари може да добие родител на дете родено 2014 и 2015 година, кое ја […]

Јавен повик за субвенционирање на нови зелени површини на дворни

Градоначалникот на Општина Струмица, објавува ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на нови зелени површини на дворни места пред колективни станбени објекти на територија на општина Струмица за 2023 година. Со цел да ги стимулира жителите за уредување и одржување на дворните места пред колективните станбени објекти, општина Струмица ќе субвенционира уредување на 3 (три) ново оформени/обновени […]

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица за

1. Опис на јавниот повик 1.1. Општина Струмица, со цел да ги стимулира жителите на Градот и населените места за користење на велосипеди, на граѓаните кои ќе купат нов велосипед во Република Северна Македонија од 21.03.2023 година се до исцрпувањето на буџетот наменет за Јавниот повик или не подоцна од 28.04.2023 година, ќе им надомести […]

ЈАВЕН ПОВИК за изработка План за управување со отпад на

Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа („Службен Весник на Р.М.” бр.05/02), се со цел за остварување на целите и имплементација на активностите предвидени во програмата за активностите во областа на заштита на животната средина на подрачјето на Општина Струмица за 2023 година бр.08.10385/1 од 30.12.2023 година објавена во Службен гласник бр.19/22 […]

Јавен повик од Општина Струмица за ослободување од плаќање на

Врз основа на Програмата V2 – Програма за социјална заштита и заштита на децата („Службен гласник на Општина Струмица“ бр. 22/22), на ден 16.01.2023 година се објавува: Ј  А  В  Е  Н      П  О В И К за пројавување интерес согласно Одлуките за ослободување од плаќање на надомест за престој на деца на самохрани родители […]

Костадинов:Го објавивме Јавниот повик за поддршка на младински иницијативи

-Идејата за бизнис на младите, поддршката наша и заедно за добар живот во нашата Струмица.Го објавивме Јавниот повик за поддршка на младински иницијативи – Старт ап за млади во 2022/2023 Втора фаза, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Ги повикувам сите млади невработени лица да ја искористат оваа можност и да се пријават, ние ќе […]