fbpx

Tags : градоначалник Јаневски

Градоначалникот Јаневски им ја честиташе шампионската титула на Џио Струмица

-Честитки за одбојкарите на Џио Струмица за освоената шампионска титула. Момци, уште еднаш докажавте дека сте најдобри во македонската одбојка. Вие сте гордоста на Струмица!, напиша Јаневски.

Порака од градоначалникот Јаневски по повод Меѓународниот ден на лицата

Трети декември во целиот свет се одбележува како Меѓународен ден на лицата со попреченост и како таков има за цел да го сврти вниманието на јавноста на нивното постоење, но и да ги поттикне сите релевантни фактори за изнаоѓање соодветни решенија за сите нивните проблеми и барања. Целосното интегрирање на лицата со попреченост во заедницата […]

Јаневски:почнаа подготовките за покривање на Поројот

Уредувањето на поројот „Крушевска Република“ вон урбаниот дел со којшто се решава проблемот со атмосферските води, се одвива според планираната динамика, објави денес градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски. Понатаму во објавата се додава: -Во тек се бетонските работи на потегот од транзитниот пат до вливот во реката Тркајна.Почнавме од овој дел затоа што сметавме дека […]