fbpx

Tags : градска уметничка галерија

Отворена Градска уметничка галерија на Струмица

Вечерва во Струмица беше отворена Градска уметничка галерија лоцирана на плоштадот, во просторор која порано се користеше за регистрација на бракови. Со средства од Министерството за култура и Општина Струмица во адпатирањето на објектот се вложени околу 6,5 милиони денари, а по повод отворањето беше поставена изложба „Сто години струмичка ликовна уметност“ од дела од […]