fbpx

Tags : Градско Балдовци

„Комуналец“ и Општина Струмица подигаат дрворед покрај каналот во Градско

ЈПКД „ Комуналец „ во соработка со Општината започна со садење на дрворед покрај каналот во Градско Балдовци. Дрворедот е во должина од 600 метри и се засадени шеесетина јаворови дрвја. -Да се однесуваме одговорно и да не ги уништуваме новите садници кои за неколку години секако значително ќе го подобрат изгледот и ке овозможат […]

Градоначалникот Костадинов на средба со граѓаните во Градско Балдовци

-При крај сме со одржувањето на Јавните собири со граѓаните, во време кога го планираме буџетот на општина Струмица за 2022 година, објави вечерва градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Вечерва со мојот тим бевме во населеното место Градско Балдовци. Убава прилика да се видиме и поразговараме за нивното секојдневие и проблемите со коишто се соочуваат.Заедно […]