fbpx

„Комуналец“ и Општина Струмица подигаат дрворед покрај каналот во Градско Балдовци

 „Комуналец“ и Општина Струмица подигаат дрворед покрај каналот во Градско Балдовци

ЈПКД „ Комуналец „ во соработка со Општината започна со садење на дрворед покрај каналот во Градско Балдовци.

Дрворедот е во должина од 600 метри и се засадени шеесетина јаворови дрвја.

-Да се однесуваме одговорно и да не ги уништуваме новите садници кои за неколку години секако значително ќе го подобрат изгледот и ке овозможат почист воздух во овој дел од населеното место, апелираат од струмичкото комунално претпријатие.

Share via
Copy link