fbpx

Tags : Хидросистем

Од хидросистемот „Спас за Дојранското езеро“ ќе се полни браната

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 72-ра седница ја разгледа и усвои Информацијата за состојбата на Акумулацијата Паљурци, со задолжение Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) да го стави во функција хидросистемот „Спас за Дојранското Езеро“ да обезбеди доток на вода во акумулацијата Паљурци до максималните можности на системот и тоа […]