fbpx

Tags : ИНИЦИЈАТИВА

Покрената иницијатива за прогласување на Кожуф за Национален парк

Градоначалниците на Кавадарци, Гевгелија и Демир Капија- Митко Јанчев, Андон Сарамандов и Лазар Петров,  осум еколошки и планинарски здруженија на граѓани , со подршка на професори од Природно математичкиот факултет, покренаа   иницијатива  за прогласување на планината  Кожуф за Национален парк. Планината Кожуф се наоѓа на територијата на општините Кавадарци, Демир Капија и Гевгелија. Со површина […]

Изјава на Иницијативата за вонреден конгрес на ВМРО ДПМНЕ во

Денес Зоран Заев повторно е премиер.Зоран Заев кој беше критикуван дека го сменил името, дека дозволил двојазичност или дека склучил штетен договор со Бугарија, повторно ќе ја води владата, изјави Десанка Илиевска, член на ВМРО-ДПМНЕ од Струмица. -Зоран Заев кој беше критикуван дека не направил ништо за земјоделците и дека тоне во корупција, ќе има […]