fbpx

Tags : изгореле

Изгореле пет стари куќи во иселеното радовишко село Шипковица

На 11.02.2024 во Полициската станица Радовиш било пријавено дека во село Шипковица, на планина Плачковица, радовишко, настанал пожар во кој изгореле пет стари куќи, нискостеблеста шума и сува трева. Од страна на Територијалната противпожарна единица Радовиш пожарот бил изгаснат, а повредени лица нема. Увид на местото извршила екипа на ОВР Радовиш. Фото: архива