fbpx

Tags : изградба

Во Дојран почна изградбата на новата пречистителна станица

Започна изградбата на најбитниот еколошки проект за Дојран-изградбата на новата пречистителна станица, објави градоначалникот Анго Ангов. -По надминување на сите имотно-правни и административни проблеми, конечно започна изградбата на нова пречистителна станица за третман на отпадните води, децениски проблем кој го мачеше Дојран и со овој еколошко-капитален проект ја решаваме најголемата проблематика за заштита на Дојранското […]

Николовски: Историски ден, изградбата на браната Конско целосно е завршена

Интегрален текст од обраќањето на министерот Љупчо Николовски на настанот по повод завршувањето од изградбата на браната Конско со придружни објекти и акумулација на река Конско. Почитуван претседател, Стево Пендаровски, Почитувани претходни премиери Димитар Ковачевски, Зоран Заев и Оливер Спасовски, Почитувани сегашни и претходни министри во Владата, пратеници, градоначалници, директори, претставници на институции и здруженија, Почитувани претставници на […]

Костадинов:Почна изградбата на нов современ ученички дом во Струмица

-Аирлија нека е реализација на уште еден капитален проект!Почна да се гради нов современ ученички дом во Струмица!, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Ова е уште едно мое предизборно ветување, а на барање на граѓаните од соседните општини чии деца се школуваат во средните училишта во Струмица.Многу прашања поврзани со изградбата на овој дом […]

Завршува изградбата на булеварот „Братство Единство“

По изградбата на првиот булеварски мост „Обединување“, во Струмица завршува и изградбата на новиот булевар „Братство Единство“. Градоначалникот Костадин Костадинов со неговите соработници и членови на Советот извршија увид во финалните работи, односно асфалтирањето на коловозните ленти. -Станува збор за едно големо предизборно ветување пред граѓаните, секако со силни заложби, обврската на општина Струмица беше […]

Заврши изградбата на помошен објект при Домот на културата „Ацо

Успешно заврши проектот „Реконструкција на Домот на културата Ацо Караманов во Радовиш“ за изградба на помошен објект – натстрешница која има за цел оградување на самата зграда на Домот на култура. Оваа нова структура има значајна услужна функција, осигурувајќи полесен пристап од дворот до бината на салата на Домот. Овој проект е имплементиран од страна […]

Почна изградбата на булеварот од Струмица до Дабиле

Струмица ќе има уште еден булевар. Новото булеварско решение е од Струмица до населеното место Дабиле. Овој пат е еден од најфреквентните во државата кој води до граничниот премин Ново Село на македонско – бугарската граница. На започнувањето на градежните активности денеска беше градоначалникот Костадин Костадинов со членови на Советот и претставници на општинската администрација. […]

Почна изградбата на затворениот базен во Струмица

Денеска започна изградбата на затворениот базен во Струмица во спортско-рекреативниот дел на градот, кај пам патеката, во близина на АТШ Берово и е уште една потврда за успешната соработка на Општината со Агенцијата за млади и спорт. Градоначалникот Костадин Костадинов и директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски, денеска беа на увид на […]

Заврши изградбата на патот кој ги поврзува сите патишта кон

Завршија градежните работи за изградбата на локален пат – обиколница во должина од 905,66 м во општина Радовиш, кои се дел од проектот „Туризмот – иднината на регионот“, информираа денеска од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. Изградбата на локалниот пат во должина од 905,66 м, кој ќе ги поврзува сите патни правци со […]

Почна изградбата на црквата „Свети Никола“ во село Црничино

Со заеднички заложби и напори, заедно со владиката Јаков, со помош на многу верници, успеваме заедно да започнеме со изградба на црквата ,,Св.Никола” во село Црничани, објави градоначалникот на Дојран, Анго Ангов. За првпат од постоењето на ова село, населението ќе добие нов и модерен црковен храм.Благодарност до сите кои несебично помагаат и даваат свој […]

По 9 години од опожарувањето почна изградбата на новиот Дом

По 9 години од опожарувањето започна првата фаза од изградбата на новиот Дом на културата во населеното место Куклиш. Во оваа прва фаза ќе се изврши уривање на градбата од стариот дом и изградба во карабина фаза на новиот дом. Градоначалникот Костадин Костадинов со соработниците, претседателот на Советот Марјан Даскаловскии и советници, денеска беа на […]