fbpx

Tags : Карневалски маски

Карневалските маски „Тик-Так“ и „Струмичка корида“ учествува на карневалот во

На 19-тиот меѓународен карневал во Врњачка Бања, Србија, чија интернационална поворка на 15.07.2023 година ја сочинуваа над 30 странски и домашни карневалски групи, учествуваа и двете карневалски групи, претставници на Струмичкиот карнeвал: СОУ” Јане Сандански” со маската Тик-Так”, и ООУ” Видое Подгорец” со маската „Струмичка корида “. Нивниот настап пред многубројната публика беше еден од […]

Карневалските маски „Струмичка корида“ и „Струмички глуварчиња“ на Карневалот во

На 21-виот меѓународен карневал во Панчево, Србија, кој се оддржа од 16-ти до 18-ти јуни 2023 година, меѓу 30тина групи, свое место имаа и двете струмички карневалски групи: ООУ “Видое Подгорец” Струмица со карневалската маска ” Струмичка корида”, и СОУУД “Димитар Влахов” со карневалската маска”Струмички глуварчиња”. -Преку посебното претставување на странските групи, ден пред главната […]