fbpx

Tags : контејнери

„Комуналец“-контејнерите се затрупани со кабаст отпад и исечени гранки

-Со неодговорно, недомаќинско и малограѓанско однесување продолжуваме да правиме лоша слика на улицата во која живееме и генерално на целиот град. Уште еден класичен пример кој покажува на кое ниво е свеста на некои од нашите сограѓани. Продолжуваме со чистењето и укажуваме дека ваквиот тип на отпад се пријавува на бројот 13-110 24 часа дневно, […]

„Комуналец“ ги обележува контејнерите за непречено празнење

ЈПКД „Комуналец„ врши обележување на контејнерите за отпад од домаќинствата како и местото околу нив со ознака за забрането паркирање како би можел автосмеќарот непречено да ги испразни. -Ги напоменуваме граѓаните дека таму каде што има два или повеќе контејнери еден до друг да вршат примарна рециклажа т.е да го стават сметот во соодветните контејнери. […]

„Комуналец“ постави полуподземни контејнери, апелира граѓаните да не фрлат пепел

Со цел за поуспесшно справување со отпадот од домаќинствата и правните субјекти и намалување на отпадот околу контејнерите кој дава лоша слика за градот ЈПКД Комуналец монтираше полуподземни контејнери со голем капацитет на 6 локации низ градот и тоа на : Ул. 24 Октомври (кај пицерија Бонита), кај Хотел Вила Парк, Ул. Невена Стојкова( позади […]