fbpx

Tags : Костадин Костадинов

Усвоен буџетот на Општина Струмица за наредната година

Членовите на Советот на општина Струмица, денеска, го донесoa буџетот на Општината за 2022 година, кој тежи 1.339.558.259 денари. Во објавата на градоналникот Костадин Кстадинов се наведени најважните проекти кои ќе се реализираат следната година. -Започнување со изградба на Социјалната населба во Турското маало -Изведба на новиот булевар „Братство Единство“ кон Агро берза со што […]

Интервју Костадин Костадинов:Мојата визија за Струмица е јасна-Општина препознатлива по

–Струмица е моето родно место, градот во кој растев и се развивав. Воспитувањето и семејните вредности ми ги пренесоа татко ми Никола и мајка ми Фани, а учев животни лекции од едниот дедо Костадин, “Коцето-Голмано“, легендата на струмичкиот фудбал и од другиот дедо Душко Костов, доајенот на струмичкиот театар, вели за себе Костадин Костадинов, кандидат […]

Костадин Костадинов кандидат на СДСМ за градоначалник на Струмица

Костадин Костадинов, актуелен пратеник и портпарол на СДСМ е кандидат на владеачката партија за градоначалник на Струмица. Ова го соопшти попладнево на прес конференција генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски. Во регионот, покрај Струмица, на местото од актуелниот градоначалник на Радовиш, Герасим Конзулов, СДСМ го кандидура Никола Чаракчиев, исто така пратеник во оваа партија. Со […]