fbpx

Tags : Ковид-19 Струмица

Еден починат, шест новозаразени и 20 оздравени од Ковид-19 во

Во последните 24 часа се направени 2024 тестирања, а регистрирани се 302 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 165-Велес 14-Куманово 13-Охрид 12-Кавадарци 12-Тетово 11-Дебар 8-Струмица 6-Радовиш 6-Делчево 6-Гостивар 6-Штип 5-Прилеп 5-Битола 5-Демир Капија 4-Струга 3-Свети Николе 3-Кочани 3-Гевгелија 3-Неготино 2-Крива Паланка 2-Кратово 2-Кичево 2 -Дојран 2-Ресен 1-Берово 1. Починати се 10 лица, пет пациенти од […]

Еден починат, двајца новозаразени и 6 оздравени од коронавирус во

Во последните 24 часа се направени 1715 тестирања, а регистрирани се 659 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 248-Куманово 18-Дебар 1-Штип 8-Прилеп 33-Тетово 40-Струга 39-Велес 33-Битола 46-Охрид 47-Кавадарци 14-Гостивар 21-Гевгелија 1-Струмица 2-Крива Паланка 4-Радовиш 3-Кочани 14-Демир Хисар 3-Македонски Брод 1-Пехчево 1-Берово 11-Валандово 1-Виница 11-Делчево 5-Свети Николе 17-Кичево 4-Ресен 12-Неготино 21. Починати се 23 лица, пет […]

Струмица повторно со двоцифрен број заболени од Ковид-19

Денес во Струмица се регистрирани 10 новозаболени од коронавирусот. Во Гевгелија има 3, Радовиш-4 и Валандово-1. Оздравени се три лица од Струмица, и по две од Гевгелија и Валандово. Во последните 24 часа се направени 1350 тестирања, а регистрирани се 162 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 75 -Куманово 14 -Дебар 1 -Штип 5 -Прилеп […]

Четворица новозаразени во Струмица и уште две деца позитивни на

Денес се регистрирани четворица новозаразени од Струмица, но и уште две деца од детската градинка од истата група од која е и првото. Според директорот Васил Бубев, не може да се утврди дали станува збор за поврзаност со првиот случај на Ковид- 19 во групата, бидејќи едното од децата воопшто не се сретнало со првото […]