fbpx

Tags : Лајонс клубови

Првиот човек на хуманитарните Лајонси во Македонија

Претседателот на Меѓународната асоцијација на Лајонс клубови, Брајан Шихан допатува во Македонија за одбележување 25 години дејствување на оваа светска хуманитарна организација во нашата земја. Во дводневната посета, Шихан ќе оствари средба со лајонсите, со гувернерот на Лајонс дистрикт 132 Северна Македонија, Гоце Бурзевски, со претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски и ќе учествува […]

Лајонс клубовите со поддршка за храбрите пожарникари

Членовите на Националната асоцијација на Лајонс клубови во Република Северна Македонија, Дистрикт 132, дадоа несебична поддршка во пакети со вода, сок, млеко, кроасани, мини бар енергетска храна и дополнителна парична помош за храбрите јунаци кои се борат со огнените стихии во многу македонски краишта. Речиси секој Лајонс клуб донира согласно своите можности. Според Гувернерката на […]