fbpx

Tags : магнетна резонца

Се инсталира магнетна резонанца во струмичкта болница

Се инсталира нов најсовремен апарат за магнетна резонанца 1,5Tesla во Струмица. Со новите магнетни резонанци овзможуваме примена на нови технологии во нашиот здравствен систем, објави министерот за дравство, Венко Филипче. -За првпат здравствените установи добиваат апарати опремени со сите најсовремени модификации кои имаат значителна предност и за пациентите и за специјалистите од различни области. Минатата […]