fbpx

Tags : марш

Почна традиционалниот планинарски марш во чест на Борис Трајковски

Планинари од Струмица, Штип, Валандово, Радовиш и Гевгелија денеска по 19-ти пат го почнаа маршот во чест на трагично загинатиот македонски претседател, Борис Трајковски. По поминати 200 километри планинарите в понеделник, на 26 февруари, денот кога загина претседателот Трајковски, ќе му оддадат почит на неговото вечно почивалиште на гробиштата Бутел во Скопје. Викендов планинари од […]

Традиционален планинарски марш во чест на Борис Трајковски

20 планинари од Струмица, Радовиш и Гевгелија и годинава тргнаа на марш во чест на Борис Трајковски од пред неговиот споменик во Струмица. 17 години по ред тие пешачат од Струмица до Скопје и на ваков начин му оддаваат по-чит на  загинатиот претседател. Заради пандемијата и годинава исто како и лани маршрутата ќе биде скратена, но крајната цел останува иста, на 26 февруари денот кога за-гина претседателот Трајковски да пристигнат до неговото вечно почивалиште.