fbpx

Традиционален планинарски марш во чест на Борис Трајковски

 Традиционален планинарски марш во чест на Борис Трајковски

20 планинари од Струмица, Радовиш и Гевгелија и годинава тргнаа на марш во чест на Борис Трајковски од пред неговиот споменик во Струмица.

17 години по ред тие пешачат од Струмица до Скопје и на ваков начин му оддаваат по-чит на  загинатиот претседател. Заради пандемијата и годинава исто како и лани маршрутата ќе биде скратена, но крајната цел останува иста, на 26 февруари денот кога за-гина претседателот Трајковски да пристигнат до неговото вечно почивалиште.

Share via
Copy link