fbpx

Tags : Трајковски

Одбележана годишнината од раѓањето на претседателот Борис Трајковски

Со посебна чест и почит, денеска, на денот кога ако беше жив ќе наполнеше 66 години, говорев за трагично загинатиот претседател Борис Трајковски и положив цвеќе пред неговиот споменик, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Претседателот Трајковски беше на рамништето на најистакнатите архитекти и неимари на мирот во европски и светски рамки, но и олицетворение […]

Одбележана 18-годишнината од загинувањето на претседателот Трајковски

Со пригодна свеченост пред споменикот „Македонија“ во големиот градски парк, денеска, општина Струмица ја одбележа 18-годишнината од загинувањето на претседателот Борис Трајковски. Во знак на почит, свежо цвеќе пред споменикот положија претставници на семејството Трајковски, министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска, државниот секретар во Министерството за локална самоуправа Кирил Парталов, претседателот на Советот […]

Традиционален планинарски марш во чест на Борис Трајковски

20 планинари од Струмица, Радовиш и Гевгелија и годинава тргнаа на марш во чест на Борис Трајковски од пред неговиот споменик во Струмица. 17 години по ред тие пешачат од Струмица до Скопје и на ваков начин му оддаваат по-чит на  загинатиот претседател. Заради пандемијата и годинава исто како и лани маршрутата ќе биде скратена, но крајната цел останува иста, на 26 февруари денот кога за-гина претседателот Трајковски да пристигнат до неговото вечно почивалиште.