fbpx

Tags : Медија Флеш

Здружението „Медија Флеш“ ќе одржи втора работилница за медиумска писменост

Во рамките на реализирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, којшто го реализира Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, во вторник на 21 мај во Средното училиште „Никола Карев“ во Струмица ќе се одржи работилница со ученици и професори од ова средно училиште. […]

Здружението „Медија Флеш“ одржа работилница за медиумска писменост во Гимназијата

Во рамките на реализирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, којшто го реализира Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, вчера во Гимназијата „Јане Сандански“ во Струмица се одржа работилница со ученици и професори од ова средно училиште. Пред учениците најпрвин беше презентиран проектот […]

Потпишан Меморандум за соработка меѓу „Медија Флеш“ и Локалниот младински

Претседателот на Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, Ристо Тасев и претседателот на Локалниот младински совет на Општина Струмица потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот се однесува на резлизирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, којшто го реализира „Медија Флеш“, а во кој активно […]

„Медија Флеш“ заедно со младите ја креираше програмата за спроведување

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ заедно и во соработка со млади членови на ЦИА „НОВУС“ и други младински организации ја креираше програмата за спроведување на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“ На работилницата, која се одржа во просториите на ЦИА „НОВУС“ и на […]

Потпишан Меморандум за соработка меѓу „Медија Флеш“ и Средното училиште

Претседателот на Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, Ристо Тасев и директорот на Државно средно училиште-Регионален центар за стручно образование и обука „Никола Карев” Струмица, Зоран Петков, потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот се однесува на резлизирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, финансиски […]

Потпишан Меморандум за соработка меѓу „Медија Флеш“ и Гимназијата „Јане

Денеска претседателот на Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, Ристо Тасев и директорката на струмичката гимназија, СОУ „Јане Сандански“, Невенка Стојанова, потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот се однесува на резлизирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, финансиски поддржан од Центар за интеркултурен дијалог […]

„Медија Флеш“ започнува со реализација на проектот „Читај меѓу редови:

Здружението „Медија Флеш“ започнува со реализација на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“ финансиски поддржан од Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД). Основна цел на проектот е да се унапреди медиумската писменост и да се создадат вештини за критичко размислување и анализирање кај младите во […]

„Медија Флеш“ почна со реализирање на проектот „ Јас сум

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ почна со реализирање на проектот „Јас сум потрошувач и одлучувам за моите пари“, финансиски поддржан од Општина Струмица. -Зошто овој проект? Како општество и како граѓански организации често сме посветени на афирмација и промовирање на основните човекови права, но не секогаш го опфаќаме како право она што со кое […]

Промовиран проектот „Со медиумска писменост до борба против говор на

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“-Струмица продолжи со реализирање на проектот „Со медиумска писменост до борба против говор на омраза“, во средните општински училишта. Вчера проектот, кој е финансиран од Општина Струмица, преку интерактивен пристап беше промовиран пред ученици од четврта година во СОУ „Димитар Влахов“ на час по македонски јазик и литература, каде заедно […]

„Медија Флеш“ почна со реализација на проектот „Со медиумска писменост

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“-Струмица почна со реализација на проектот „Со медиумска писменост до борба против говор на омраза“, финансиран од Општина Струмица. Во наредните месеци, преку најразлични активности, главен предизвик ќе ни биде медиумската писменост,  препознавањето на лажните вести, борбата против говорот на омраза и сегрегацијата-теми кои не се доволно обработени. Секојдневно сме […]