fbpx

Tags : Мој ДДВ

Струмичанка добитничка на награда од 20.000 денари преку „МојДДВ“

Струмичанка е еден од 15-те најсреќни добитници на месечните награди од по 20 илјади денари преку наградната игра МојДДВ – МојаНаграда, која ја доби на јавно телевизиско извлекување. Станува збор за Катерина Данчева од Струмица, а награди добија и граѓани од Скопје,  Велес, Кавадарци,  Куманово, Битола, Крива Паланка и Прилеп. Во останатите кола до крајот […]

Наце Запров од Струмица е еден од добитниците на 100.000

Наце Запров од Струмица е еден од добитниците на 100.000 денари во наградната игра Мој ДДВ. Скенираната фискална сметка чиј број е извлечен во наградната игра Мој ДДВ е во вредност од 500 денари, од аптека. Пресреќен за добивката од 100.000 денари Запров кажа дека ќе продолжи да скенира сметки заедно со неговото семејство и […]

Ќе се поттикнува потрошувачка на македонските добра и услуги преку

Со Уредба со законска сила за изменување и дополнување на Уредбата со законска сила за примена на законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физички лица за време на вонредна состојба (,,Службен Весник на РСМ”, бр.156/2020 од 12.06.2020) е регулирано – враќањето на делот од данокот на додадена вредност пресметан на […]