fbpx

Tags : недела

Неделата на Црвен крст заврши денеска со мерење на шеќер

Општинската организација на Црвен крст Струмица денеска со мерење на нивото на шеќерот и крвниот притисок на граѓаните во центарот на градот го заврши одбележувањето на Денот на Црвениот крст и Црвената полумесечина-8 Мај и Неделата на Црвен крст од 8 до 15 мај. -По тој повод, денеска 15 мај, ги заокружуваме активностите кои ги […]

В недела по четврти пат еко акција „Чисти ридови за

В недела на 31 март 2024 година ќе се реализира еко акцијата „Чисти ридови за сите “ која ја организира Велосипедскиот клуб „Актив“ во општините Струмица, Василево, Босилово и Ново Село.  Акцијата ќе се спроведе на следните локации: Општина Струмица:– групата ќе започне од РЦСОО „Никола Карев“ во 10:00 часот од каде групата ќе се упати […]

Изгласано законското решение недела да биде ден за неделен одмор

Со 62 гласа „за“ и ниту еден против пратениците во Собранието на Северна Македонија го усвоија Законот за изменување и дополнување на Законот за  работните односи со кои недела станува ден на неделен одмор. -Недела неработен ден e реалност. Владата и Министерството за труд и социјална политика го исполнија ветувањето што им го дадоа на […]