fbpx

Tags : Нова

Струмичката болница со нова модерна ендоскопска и лапароскопска опрема

ЈЗУ „Општа болница Струмица“ обезбеди и започна со работа со нова модерна ендоскопска и лапароскопска опрема за потребите на одделот хирургија, информираа од оваа здравствена установа. -Со лапароскопска хирургија се овозможува полесен третман на пациентите со минимални инвазивни третмани, помал губиток на крв, помал ризик од инфекции, полесно опоравување и пократок престој на пациентите во […]

Нова планинарска патека на Огражден – Од браната Иловица до

Нова планинарска патека што стартува кај браната Иловица и се протега до местото Преслоп, промовираше планинарскиот спортски клуб „Маратон“ од Струмица. Патеката со должина од 7,5 километри, според планинарот Митко Крмзов од „Маратон“ е од лесен карактер и е достапна за сите љубители на природата од 7 до 77 години. Обележувањето на патеката и изградбата […]