fbpx

Tags : обдукција

Телото на починатата старица предадено на обдукција

Телото на починатата 83-годишна старица која вчера беше пронајдена мртва во куќа на улица „Димитар Цветинов“ во Струмица е предадено на обдукција. Синоќа е извршен увид од страна на јавен обвинител од ОЈО Струмица, а причините за смртта на старицата, како таа се случила и дали се работи за природна или насилна смрт ќе се […]

Обвинителството издало наредба за дополнителна реобдукција на машкото тело пронајдено

При увидот кај почнатиот беа констатирани повеќе повреди кои првично упатуваат на насилна смрт. Бидејќи не можеше со сигурност да се утврди точната причина за смртта, јавниот обвинител издаде Наредба за обдукција на телото на починатиот. Со оглед на тоа што обдуцентите и по неколку дена не можат да се произнесат за причините поради кои […]