fbpx

Tags : обележување

„Комуналец“ ги обележува контејнерите за непречено празнење

ЈПКД „Комуналец„ врши обележување на контејнерите за отпад од домаќинствата како и местото околу нив со ознака за забрането паркирање како би можел автосмеќарот непречено да ги испразни. -Ги напоменуваме граѓаните дека таму каде што има два или повеќе контејнери еден до друг да вршат примарна рециклажа т.е да го стават сметот во соодветните контејнери. […]

Во Радовиш се обележуваат местата за зонско паркирање

-Започнавме со обележување на хоризонталната сигнализација, односно обележување на сите утврдени паркинг места и пешачки премини, согласно сообраќајниот проект. Исто така ќе бидат поставени и сообраќајни знаци согласно проектот и новиот режим на сообраќај во нашата општина, објави градоначалникот на Радовиш, Ацо Ристов. Додава дека целта е решавање на еден од најголемите проблеми со кои […]