fbpx

Tags : отворена

Д-р Венко Филипче: Граѓаните во мене како пратеник ќе имаат

Контактот со граѓаните и грижата за нивните проблеми нема да заврши на денот кога ќе завршат изборите. И затоа, ветувам дека како претставник на граѓаните во идното Собрание на Македонија, ќе останам достапен за вас, за вашите грижи, маки, но и идеи и предлози. Ова го истакна Д-р Венко Филипче, носител на листата на кандидати […]

Отворено 60.јубилејно издание на Струмичката ликовна колонија

Во фоајето на Центарот за култура ,,Антон Панов” вечерва беше отворена Меѓународната струмичка ликовна колонија која како најстара колонија во континуитет во Македонија, па и надвор од неа, го прославува своето јубилејно 60-то издание. Колонијата ја отвори Александар Ненчев, член на Советот на општина Струмица. -Сакам во оваа прилика, од мое лично име и од […]

Отворена фитнес зона во Градскиот парк во Струмица

 Денеска градоначалникот на Струмица,Костадин Костадинов и директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски, ја предадоа во употреба новата фитнес зона во Градскиот парк, финансирана од Агенцијата. Директорот Мојсовски истакна дека фитнес зоната во Струмица е петта која се отвора во државата од вкупно 15, а најави дека наскоро треба да почне и изградбата […]

Отворена новата градинка „Виножито“ во Струмица

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски заедно со министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска и со градоначалникот на Општина Струмица, Коста Костадинов денеска во Струмица присуствуваа и се обратија по повод новоизградената градинка со капацитет од 307 деца од предучилишна возраст. Градинката „Виножито” е најголемата установа за ран детски развој […]

Отворена Сензорна соба во ОУ „Видое Подгорец“

Богатство од стимулативни содржини во сензорната соба на ООУ „Видое Подгорец“ во Струмица, со која од денес, секојдневно ќе се обезбедува педагошка поддршка за учениците со образовни потешкотии. Оваа активност се спроведува како дел од Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ кој е финансиран од Европската Унија, а оваа сензорна соба се реализира со […]

Отворена Градска уметничка галерија на Струмица

Вечерва во Струмица беше отворена Градска уметничка галерија лоцирана на плоштадот, во просторор која порано се користеше за регистрација на бракови. Со средства од Министерството за култура и Општина Струмица во адпатирањето на објектот се вложени околу 6,5 милиони денари, а по повод отворањето беше поставена изложба „Сто години струмичка ликовна уметност“ од дела од […]