fbpx

Tags : пациенти

Повеќе оздравени пациенти, отколку нови позитивни случаи

Во изминатата недела се регистирани повеќе оздравени пациенти, отколку нови позитивни случаи, објави министерот за здравство, д-р Венко Филипче. Бројот на тестирања бележи тренд на зголемување, а се намалува и бројот на смртни случаи. Според Извештајот на ИЈЗ за период 10-16 август во однос на претходната недела: ✅ 17.8% повеќе тестирања или 11.605 вкупно✅ 1.067 оздравени лица […]