fbpx

Tags : планинарска патека

Нова планинарска патека на Огражден – Од браната Иловица до

Нова планинарска патека што стартува кај браната Иловица и се протега до местото Преслоп, промовираше планинарскиот спортски клуб „Маратон“ од Струмица. Патеката со должина од 7,5 километри, според планинарот Митко Крмзов од „Маратон“ е од лесен карактер и е достапна за сите љубители на природата од 7 до 77 години. Обележувањето на патеката и изградбата […]