fbpx

Tags : планинарски марш

По шеснаесетти пат планинарски марш во чест на Борис Трајковски

Петнаесет планинари од Струмица и Валандово денеска од пред споменикот „Македонија“, подигнат во чест на вториот македонски претседател, тргнаа на шеснаесеттиот марш во чест на Борис Трајковски. Заради пандемијата од Ковид-19 годинашниов марш е со редуцирана програма, односно планинарите ќе пешачат до село Дедино, а на 26 овој месец ќе поминат уште една етапа во […]