fbpx

Tags : пластика

„Комуналец“ почна со собирање на отпадот од пластика и лименки

ЈПКД „Комуналец“, во рамките на проектот „Еко паметни општини“, започнa со празнење на новите канти наменети исклучиво за ПЕТ Пластика и лименки. -Празнењето на кантите ќе се врши редовно секоја среда. Известување до домаќинствата дека кантите се подигат од дворовите, а секаде каде што е заклучено или има кучиња кантите да се остават блиску до […]