fbpx

Tags : плинска боца

Пожарникарите гаснеа плинска боца на „Младинска“

Денеска во 08:17 часот на улица „Младинска“, ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 5 пожарникари спасители учествуваше во гаснење на запалена плинска боца. Пожарот е успешно локализиран и ликвидиран. И на 16 овој месец струмичките пожарникари гаснеа запалена плинска боца на истата улица.

Струмичките пожарникари гаснеа плинска боца

Денеска во 14.30 часот на улица „Младинска“ , ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 5 пожарникари-спасители учествуваше во гаснење на запалена плинска боца која се користела за загревање на дуќан за зеленчук и овошје. Пожарот е успешно локализиран и ликвидиран.

Пожарникарите гаснеа шумски пожар и запалена плинска боца

Денеска во 12:49 часот во атарот на село Дрвош пожарникарите со 2 против пожарни возила и 4 пожарникари интервенирала на гаснење на запалена сува трева и нискостеблеста шума со површина од околу 2 хектари, информираат од ТППЕ Струмица. Во 14:20 часот на улица „Младинска“, ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 3 пожарникари интервенираше […]