fbpx

Пожарникарите гаснеа шумски пожар и запалена плинска боца

 Пожарникарите гаснеа шумски пожар и запалена плинска боца

Денеска во 12:49 часот во атарот на село Дрвош пожарникарите со 2 против пожарни возила и 4 пожарникари интервенирала на гаснење на запалена сува трева и нискостеблеста шума со површина од околу 2 хектари, информираат од ТППЕ Струмица.

Во 14:20 часот на улица „Младинска“, ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и 3 пожарникари интервенираше на гаснење на запалена плинска боца.

Благодарение на брзата интервенција спречено е натамошно ширење и предизвикување штети од поголеми размери.

Share via
Copy link