fbpx

Tags : поетски средби

16. РОДНОКРАЈНИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПОЕЗИЈАТА

По повод Светскиот ден на поезијата, Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст-Струмица“ во соработка со Европската куќа во Струмица (Europe House Strumica) на 21 март 2024 година, со почеток во 19:00 часот го организира 16-то издание на „Роднокрајни поетски средби“. Да го прославиме овој значаен ден за литературата, Меѓународниот ден […]

„Контекст-Струмица“ ги организира 15. Роднокрајни поетски средби во Струмица

Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“ во соработка со EU House Струмица, утре со почеток во 19:30 часот ве кани да го проследиме заедно 15-то издание на „Роднокрајни поетски средби“. Да ја заокружиме оваа година во духот на поезијата и да уживаме во творештвото на роднокрајните поети од […]