fbpx

Tags : покривање

Фото: Течат градежните работи за покривање на Поројот „Крушевска Република“

Градежните работи за покривање на Поројот „Крушевска Република“ течат според предвидената динамика, а деновиве почна поставувањето на покривната конструкција. До крајот на септември каналот треба да биде целосно реконструиран и покриен, а просторот над него ќе биде урбан и хортикултурно уреден простор.

Јаневски:почнаа подготовките за покривање на Поројот

Уредувањето на поројот „Крушевска Република“ вон урбаниот дел со којшто се решава проблемот со атмосферските води, се одвива според планираната динамика, објави денес градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски. Понатаму во објавата се додава: -Во тек се бетонските работи на потегот од транзитниот пат до вливот во реката Тркајна.Почнавме од овој дел затоа што сметавме дека […]