fbpx

Tags : попис 2021

Попишани над 1.6 милиони граѓани!

Заклучно со 26 септември, до 20 часот, попишани се 1.619.857 лица, 503.491 домаќинства и 711.695 станови. Државниот завод за статистикa ги известува граѓаните дека за сите дилеми и нејаснотии кои ги имаат во врска со процесот на попишување можат да се обратат во Бирото за Попис и на телефонските броеви кои се објавени на веб-страницата […]

Тестирањето на кандидатите за реонски попишувачи ќе се изврши утре

Комисијата за пописен реон 14 – Струмица и Василево ги известува кандидатите за реонските попишувачи дека тестирањето на пријавените заклучно со продолжениот рок на Јавниот конкурс до 25.08.2021 година ќе се изврши на 27.08.2021 година во 10 часот во просториите на СОУ „Јане Сандански“ Струмица. На тестирањето можат да дојдат и кандидатите кои од лични […]

Државен завод за статистика: Почнува самопопишувањето во странство

Денеска, во просториите на Министерстово за надворешни работи се одржа тематска прес-конференција за почетокот на попишувањето во странство на која присуствуваа директорот на Државниот завод за статистика, г. Апостол Симовски, и министерот за надворешни работи, д-р Бујар Османи. На прес-конференцијата јавноста се информираше дека попишувањето од странство започнува на 1 март 2021 година, и истото […]