fbpx

Tags : проблеми

Известување од ЈП „Паркиралишта“ за проблемите со уличното осветлување на

Почитувани граѓани, Во последните денови се појави проблем со уличното осветлување на неколку улици во горниот дел на градот. Како Јавно претпријатие одговорно за уличното осветлување, ве информираме за проблемите и причините коишто ги предизвикаа. Првиот проблем е на улицата „Бетовенова“ со трафостаницата Олимписко село. Поради приклучување на диви потрошувачи на електрична енергија, уличното осветлување […]

Локалниот совет за превенција почнува со превенирање на проблемите со

Локалниот совет за превенција денеска ја одржа 13-та работна конференција на која што присуствуваа и директорите на основните и средните училишта и претставници од Советите на родители, а на дневен ред беа теми од областа на образованието. Градоначалникот Костадин Костадинов го истакна задоволството што конечно со изборот на денешните теми, Локалниот совет за превенција започнува […]

Жителите од Муртино, Банско и Габрово бараат решавање на инфраструктурни

Тампонирање на полски патишта, асфалтирање на сокаци, чистење на каналите и филтер станица во Банско, се дел од барањата на жителите на населените места Муртино, Банско и Габрово, каде што градоначалникот Костадин Костадинов со неговиот тим одржа jавни собири. Јавните собири со граѓаните продолжуваат вечерва во населените места Свидовица, Куклиш и Костурино, на кои ќе […]