fbpx

Tags : програма

Најдобриот „Д Фестивал“ досега со спектакуларни концерти и атрактивна придружна

Повеќе од 50 музички артисти од домашната и светската сцена настапија на шест фестивалски бини во рамките на 14. издание на „Д Фестивал“, што се одржа од 28 јуни до 30 јуни во Дојран. Најпопуларниот фестивал на нашите простори во организација на „Пасворд продукција“, годинава го имаше своето најдобро издание досега, кое беше збогатено со голем […]

Тече огласот за завршување средно стручно образование преку програмата „Втора

Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија ги потсетува граѓаните дека во тек е реализација на мерката за завршување на средното стручно образование „Втора шанса“. Сите невработени лица, кои се со пониски квалификации, можат да го дооформат своето средно стручно образование преку оваа најнова пилот програма. „Втора шанса“ претставува одлична можност да го завршат своето […]

Средните училишта и вонредните ученици со голем интерес за програмата

Средните стручни училишта од Република Северна Македонија и вонредните ученици се заинтересирани да бидат дел од реализација на пилот мерката „Втора шанса“ во рамки  на ИПА проектот „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“ кој го спроведува Агенцијата за вработување и е финансиран од ЕУ. Целна група на пилот мерката „Втора шанса“ се невработени […]

Струмица домаќин на отворањето на Интеррег-ИПА програмата за прекугранична соработка

-Јас и општина Струмица денеска ја имавме честа да бидеме домаќини на состанокот на Заедничкиот Комитет за следење на Интеррег-ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија 2021 – 2027 година.Со посебна гордост пред Министерот за локална самуправа, Ристо Пенов, Програмската менаџерка за прекугранична соработка во Европската Комисија, Габи Хагмулер, како […]

Програма за одбележување на Струмичкиот карневал 2021 во услови на

Имајќи ја во предвид ситуацијата со пандемијата со Ковид – 19 која зема се поголем замав и мерките за заштита од истиот, ја известуваме јавноста дека Струмичкиот карневал 2021 НЕМА ДА СЕ ОДРЖИ. Организациониот одбор донесе одлука на симболичен начин да ги одбележиме карневалските празнувања со мерки и активности кои се во рамките на протоколите […]

Привршува изработката на Програмата за развој на Југоисточниот регион за

Вчера на онлајн платформата ЗООМ се одржа Финална Конференција на којашто беше претставена работната нацрт верзија на Програмата за развој на Југоисточниот плански регион 2020-2024. На конференцијата учествуваа градоначалниците – членови на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, претставници на Министерство за локална самоуправа, претставници на општини, јавни институции, приватен и граѓански сектор). Финалната […]