fbpx

Tags : реконструкција

Почна реконструкцијата на колекторскиот систем и новата пречистителна станица во

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска присуствуваше и се обрати на настан по повод почеток на санација и реконструкција на колекторски систем и отпочнување на постапка за изградба на нова пречистителна станица во Дојран. На настанот присуствуваа и се обратија и министерката за животна средина и просторно планирање, Каја Шукова, амбасадорот […]

Заврши реконструкцијата на улицата „Крушевска Република“

Се асфалтираат последните метри и со тоа завршува комплетната реконструкција на улицата „Крушевска Република“. Градоначалникот Костадин Костадинов со тимот од соработници и советници, денеска изврши увид во завршните работи на улицата, чија реконструкција беше негово предизборно ветување пред граѓаните на Струмица. Двете страни на улицата „Крушевска Република“ во уредениот дел од поројот, односно, од кружниот […]

Продолжи реконструкцијата со проширување на патниот правец Муртино – Банско

Деновиве продолжи реконструкцијата со проширување на патниот правец Муртино – Банско во должина од 1.000 метри, соопштија денеска од Општина Струмица. За градоначалникот Костадин Костадинов, патната инфраструктура е многу значаен елемент во севкупниот развој на општина Струмица, особено меѓу населените места. -Овој е еден од пофреквентните патни правци, поради земјоделските, економските и туристичките потенцијали во […]

Започна реконструкцијата на улица „Крушевска Република“

Денеска, градоначалникот Костадин Костадинов изврши увид во почетните градежни работи од реконструкцијата на улица „Крушевска република“. Станува збор за асфалтирање на левата страна од улицата, како дел од целосната реконструкција на двете коловозни ленти покрај покриениот дел од каналот, на потегот од кружниот тек кај ЕВН до „Момин бунар“, во должина од 583 метри. -Се […]

Ќе започне реконструкцијата на системот за водоснабдување во Богданци

Деновиве правното лице „Конструктор“ Скопје ќе  започне со градежни активности со цел имплементација на проектот „Реконструкција на системот за водоснабдување во Богданци“. Станува збор за договор вреден 250 милиони и 228 илјади денари или околу 4 милиони и 68 илјади евра склучен помеѓу Министерството за животна средина и просторно планирање и изведувачот „Конструктор“,  со кој во […]

Заврши реконструкцијата на патот до црквата во село Радичево, Василево

Во рамки на проектот „Туризмот – иднината на регионот“ кој го имплементира Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, финансиски поддржан од Бирото за регионален развој успешно заврши реконструкцијата на патот до црквата „Свети Илија“ во село Радичево, Василево, во вредност од 2.196.616 денари, со што се реши еден од главните проблеми на жителите во ова населено место. Станува […]

Премиерот Димитар Ковачевски го достави до Собранието предлогот за реконструкција

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски го достави до Собранието предлогот за реконструкција на Владата со следните кадровските решенија, соопштија денеска од Владата. За министер кој ќе раководи со Министерството за правда, предложен е Кренар Лога. За министер кој ќе раководи со Министерството за здравство, предложен е Фатмир Меџити. За министер кој […]

Почна реконструкцијата на Музичкото училиште „Боро Џони“, ќе добие уште

Градоначалникот Костадин Костадинов со соработниците и членови на Советот, денеска извршија увид во започнатата реконструкција на Oсновното музичко училиште „Боро Џони“ во придружба на директорката Клара Патарова и вработени и ученици од училиштето. -Ова е прва реконструкција на училиштето од кога е изградено во 1991 година. Тогаш имало 13 вработени и 120 ученици, сега има […]

Почна реконструкцијата на улицата „Крушевска Република“

Деновиве започна реконструкцијата на улицата „Крушевска Република“. Увид во градежните работи денеска изврши градоначалникот Костадин Костадинов со претставници од Секторот за урбанизам, претседателот на Советот Марјан Даскаловски и членови на истиот. -Едно од основните начела во политиката е да се држиме до тоа што го ветуваме и да го реализираме она што е суштинска потреба […]

Започна реконструкцијата на патниот правец Робово – Муртино

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, заедно со директорите на Јавните претпријатија за патишта, Ејуп Рустеми и Костадин Ацевски, и градоначалниците на општина Струмица и општина Босилово, денеска извршија увид во започнување на реконструкцијата на регионалниот пат Р 1404 Робово – Муртино. Инвестицијата за реконструкција на овој патен правец е во висина од 48 […]