fbpx

Tags : резултати

„НОВУС“ ги објави резултатите од “Мапирање на состојбите со објектите

-Со задоволство објавуваме резултати од нашето најново истражување, насловено “Мапирање на состојбите со објектите за спорт во општините,” во соработка со Центарот за граѓански комуникации и со финансиска поддршка од Амбасадата на Кралството Холандија во Скопје, објавија од „НОВУС“. Ова истражување е извршено во градовите и општините Битола, Кичево, Куманово, Неготино, Струмица, Тетово, Чаир и […]

Групацијата „Трафигура“ ги објави финансиските резултати за 2022

Комерцијална ПР објава Групацијата Трафигура, еден од клучните инвеститори во Еуромакс и во современиот рударски комплекс за бакар „Иловица – Штука“, годинава оствари нето профитот од 𝟳,𝟬𝟮𝟲 милијарди американски долари, што е двојно повисок од минатогодишните резултати. Вкупните приходи на компанијата се зголемени за 38 проценти и изнесуваат 𝟯𝟭𝟴,𝟰𝟳𝟲 милијарди американски долари споредено со 𝟮𝟯𝟭,𝟯𝟬𝟴 […]

РЕЗУЛТАТИ ОД ГОДИШНО ИЗБОРНО СОБРАНИЕ НА ЗНМ

Рекорден број на новинари и медиумски работници беа присутни на годишното Изборно собрание на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) на кое се гласаше за нов Претседател на Здружението и за нови членови на Управниот одбор, Надзорниот одбор и Советот на чест при ЗНМ. Присутни во салата беа околу 500-тини новинари и медиумски работници, од […]

Антикризните мерки на Владата веднаш дадоа резултати – од денеска

Новите 26 антикризни мерки на Владата, вредни 400 милиони евра веќе даваат резултат, соопштија денеска од владината прес служба. Со усвоените измени и дополнувања на законите на ДДВ и за акцизата во Собранието, на предлог на Владата како дел од антикризните мерки, од денеска се намалени цените на нафтените  деривати и горивата за транспорт. Со […]