fbpx

Tags : села

Голем пожар кај селата Зубово, Колешино и Сушица

Денеска 13:45 часот, во атарот на селата Зубово, Колешино и Сушица, ТППЕ Струмица со 4 против пожарни возила и 9 пожарникари – спасители интервенира на гасење на запалени стрништа, суви треви и дрвја. Гори површина од околу 20 хектари и должина од околу 3 километри покрај реката Струмица . Пожарот е во разгорена фаза помогнат […]

Костадинов:Од Просениково почнуваме со уредување на јавните површини во селата

Да се сака Струмица значи да се работи не само за градот, туку и за населените места. Од Просениково започнавме со уредување на јавните површини во селата за поурбан изглед и одмор и релаксација на нашите сограѓани.