fbpx

Tags : снег

„Комуналец“ континуирано го отстранува снегот низ улиците и патиштата

Зимската служба на ЈПКД „Комуналец „Струмица од почетокот на снежните врнежи е излезена на терен и врши континуирано отстранување на снегот низ улиците на Општина Струмица. Се работи со 4 возила кои го чистат снегот, истовремено насипувајќи сол со што се спречува таложење на снег низ улиците на Струмица. Патиштата кон Цареви кули и населените […]

Првиот снег во Струмица ќе паѓа на 9 јануари

Првиот снег во Струмица ќе паѓа во ноќта меѓу 8 и 9 јануари. Според прогнозата на сајтот Foreca.com: Weather снегот кој ќе паѓа во Струмичко ќе биде засилен со северен ветер, но заради повисоките дневни температури не се очекува да се задржи и да предизвика посериозни проблеми. Повеќе на: https://www.foreca.com/100785380/Strumica-Macedonia/hourly?day=8

„Комуналец“ го исчисти снегот од патните правци кон Мемишли, Орманли

По врнежите од снег што ја зафатија Општина Струмица сите патишта во градот и кон населените места се чисти и проодни, а екипа на ЈПКД „Комуналец“- Струмица интервенираше кон планинските населените места Мемишли, Орманли и Дорламбос и пристапот до овие населени места се одвива нормално. Од „Комуналец“ им препорачуваат на сите учесници во сообраќајот да […]

Интензивно се чисти снегот од улиците на Струмица

Интензивно се чисти снегот од улиците во градот со 4 специјални возила за чистење на снег, три трактори кои расфрлаат сол и се ангажирани 75 работници, Зимската служба на ЈПКД „Комуналец“ цела ноќ беше на терен со 3 трактори и фрлаше сол по улиците низ градот, од раните утрински часови вклучи 75 работници и 4 […]